Site-SITTING (seeing)

Har man aldrig været i Paris, er der helt sikkert ting man bare MÅ se – og ja, jeg ved godt at følgende seværdigheder er yderst turistet, men ikke desto mindre er det så fint, og er indbegrebet af byen. De ting jeg især lægger vægt på at få set mens jeg er i byen, er primært historiske ting, da jeg ikke mener at man kan flytte historie, som man fx kan flytte kunst. For mig er begge ting interessante, men skal jeg vælge er det til hver en tid de historiske ting der vinder.

Er man i Paris kommer man ikke udenom Paris’ (nogle vil vist også mene hele Frankrigs) varemærke, Eiffeltårnet – eller Tour Eiffel som franskmændende siger. Tårnet er nu heller ikke til at undgå at se med sine 324 meter!

Eiffeltårnet

Tårnet ligger placeret i det 7. arrondissement ud til Seinen, og der har det faktisk ligget siden 1889 hvor det blev bygget af ingeniøren Gustave Eiffel. Omkring kl. 22.00 hver aften er der lysshow i tårnet, hvilket er et ‘mustsee’ da det bare er så smukt, beliggende i en rigtig fin kulisse.

Skinner solen, er det ikke noget finere, og for mig mere fransk, end at tage en tur op omkrig Montmartre, hvor kirken Sacré-Coeur er placeret på toppen. Fra kiren har man et fantastisk syn ud over hele byen, et syn der ikke sådan lige forsvinder fra ens indre blik.
Jeg har nu været deroppe et par gange, og hver gang bliver jeg lige imponeret over den stemning stedet huser. Der er fyldt med alle slags mennesker, og der er en unik stemning der ikke kan beskrives. For mig er det som om tiden står stille deroppe, og ofte er denne følelse akkompagneret af smuk musik fra gademusikanter. Så mit ultimative råd er, pak en lille madpakke + lidt drikkelse, og kom afsted!

Sacré-Coeur

Når man alligevel er i Montmartre i det 18. arrondissement, bør man slå et smut forbi det famøse Moulin Rouge. Kvarteret er fyldt af turister, “shows” og en masse “voksenbutikker” – dog er der også fin plads og mulighed for at få en drink, som er relativ billig i dette område. Skal man se møllen bør man gøre dette om dagen, da det ikke er et kvarter man bør være i efter mørkes frembrud!

Moulin Rouge

Fra Triumph-buen i udkanten af det 8. arrondissement har man direkte ‘udgang’ til Champse Elysees, en kendt boulevard der emmer af mærkvarebutikker og turisme. Er man under 25 år, har man ligesom ved de fleste museeumsbesøg, mulighed for at komme gratis op i Triumfbuen, hvorfra udsigten er fantastisk.

Triumf-buen

Paris er stor, og det velfungerende metro-system kan derfor virke tillokkende, men har man mulighed, bør man gå rundt for at indsnuse mest mulig atmosfære, for her er skønt! For enden af Champse Elysees (modsat Triumfbuen), kommer man direkte ned til Seinen, hvilket lokker til at man lige slår sig ned og nyder livet.

Gåtur ved Seinen

Er man ude efter shopping, kan kvarteret omkring Marais i det 4. arrondissement anbefales, da der er masser af fine butikker, samtidig med ægte fransk atmosfære. Derudover er kvarteret også en del af jøde-kvarteret, hvor byens otodokse holder til. Her er fyldt med mærkværdige butikker, og det er absolut muligt at gøre sig nogle gode genbrugsfund her. I dette kvarter er byens rådhus – Hotel de Ville også placeret.

Hotel de Ville

Derudover bør ting som Louvre, Versailles slottet, mv. selvfølgelig opleves, men kræver oftes mere tid, og det handler derfor om hvad man vil prioritere.

CIAO! (og ja jeg ved godt det er italiensk!)

Dette indlæg blev udgivet i Eiffeltårnet, Guidet tur, Moulin Rouge, Sacre-Ceur, Triumfbuen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s